Julestemning på Mothsgården: Juletræet tændes og julemarked i Holte

dato

Kom og oplev en traditionel julefejring på Rudersdal Museer, Mothsgården, når juletræet tændes søndag den 1. december 2024. Dagen byder på gratis adgang til juleudstillingen, julemarked, gløgg og æbleskiver, samt en række hyggelige aktiviteter for hele familien.

Søndag den 1. december kl. 14.00 åbner Mothsgården dørene for en dag fyldt med julestemning. På den historiske gårdsplads kan du nyde et julemarked, der lokker med fine boder og fristende indkøbsmuligheder. Fra kl. 14.00 til 17.00 kan du også købe gløgg, æbleskiver og kakao i boderne udenfor.

Gratis juleudstilling og aktiviteter

Besøgende får gratis adgang til juleudstillingen, hvor du kan beundre årets smukke juleborde kreeret af Mathilde Falch, Ida Trads, Hilda Heick og Ann Sofie Orth. Udstillingen byder også på fortællingen om Peters Jul og indsigt i julens historie fra gamle dage. Derudover kan du opleve en sort/hvid fotoudstilling med lokalhistoriske vinterbilleder og historiske dukkehuse.

Højtlæsning og skattejagt

Kl. 15.30 til 16.00 er der højtlæsning af Peters Jul i den permanente udstilling i hovedbygningen. For de eventyrlystne er der skattejagten "Jagten på Peters Jul", hvor du kan finde kodeordet i tegningerne fra fortællingen og deltage i lodtrækningen om snebolde med lys fra Sirius. Opgavearket kan hentes i museumsbutikken.

Historisk jul og juletræstænding

Fra kl. 14.00 til 17.00 kan du også gå på opdagelse i Mothsgårdens have og lære om jul i 1700-tallet. Dagen kulminerer kl. 16.15, når museumschef Vivi Lena Andersen byder julen velkommen og tænder det store juletræ på gårdspladsen. Herefter synger vi julen ind, ledet af Cathrine Nordseth.

Arrangementet slutter kl. 17.00 med en varm tak for i dag.

Praktisk information
Dato: Søndag den 1. december 2024
Tid: Kl. 14.00-17.00
Sted: Rudersdal Museer, Mothsgården, Søllerødvej 25, 2840 Holte
Entré: Fri entré
Målgruppe: Alle



Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her
Kilde: Kultunaut